Tuesday, 22 April 2014

Mengurut untuk Pulihkan Badan ^_^

Assalamualaikum semua... Haaa hari ni iols rajin kn nk update byk2 kt blog nih... Minggu lepas kerja agak teruk dlm lab. Banyak betul kerja sekarang...and rushing ke sane sini buat testing. Memang badan terasa yang amat2 letih. Mungkin sebab terlalu banyak bermain dgn chemicals. Huhuhu... So sy pun mulakan proses pencarian google klik2 nak cari tukang urut yg boleh mengurut datang ke rumah. Saya ada suarakn pada hasben nk mengurut dekat downtown jln reko tu saja tapi dye xbagi. Katenye kt sne mana ada proper bilik yg tertutup untuk mengurut satu badan. Hmmm... betul juga katanya. So nak x nak sy terpaksa la mencari2 dalam encik google nih...

Kucen pun nak ngurut jugak!
Nama akk ni kak ijan atau kak hifzan, adik kpd pn.hani. Ape yg saya boleh ringkaskn kat sini, urutan dye memang best, sedap badan! Lega rasenya bila dah mngurut. Mmg kuat dye picit. Owhhh akk nih muda lg, tua sy setahun jer tp dah pengalaman 5 tahun mengurut. Belajar dari kakaknya yg mmg berpengalaman mengurut org especially yg baru lepas bersalin. Mmg sy rekomenkan akak nih kt sape2 yg nak mengurut tu. Macam2 komen jugak la sy dpt..masalah tu masalah ni...hehe...

Kalau ade hasben or bapak abang adik laki yg nak ngurut tu boleh kontek jugak kak ijan ni...sbb abg ipar dye bleh ngurut org laki. Hasben kpd pn.hani jugak. Memandangkn hasben sy pn jenis mngurut sy pun ckp juga la pd dia. Mybe next time dye bole cuba jugak kn?

Harga? Dekat 2 jam juga mengurut kena caj rm85. Mahal? Agak mahal juga tp puas hati. Memang best akk ni ngurut. Ala bkn selalu pun mengurut. Kadang2 jer dlm setahun 2,3 kali jer kot. Hasben sy pun ternganga kejap bile sy ckp harga tu. Tape lar...tolong orang melayu kita gak. Owh yer.. akk nih ade kedai jugak, dekat rumah dua tingkat kt seksyen 8. Perumahan yg betul2 lepas roundabout nak ke seksyen 7 tu... Rumah no. 10 katenye. Tapi klo nk g kedai kena call dulu wat appointment. Heee... 

Nih contact number saya bagi skali la..kot2 ada yg berkenan ker nti... Akk nih amik pelanggan dari Kajang, Bangi, Nilai n Putrajaya pun ade jugak... Kalau area lain sy xpasti lar yer..kena tanya akk nih sndri.

Puan Hani : 0123166074
Kak Hifzan: 0122402290

Kalau sape2 yg ade contact number tukang urut area sekitar bangi, kajang or nilai dipersilakan share bersama yer... ^_^

2 comments:

  1. mahal jugak kan..dulu pernah berurut dgn dua beradik ni...tapi tak rasa best sbb lepas berurut pon, orang asyik tegur, ko berurut ke tak?apsal perut ko buncit sgt? alkisahnya pernah berurut dgn orang lain, pastu tak tahan sbbkasar sgt, haripertama urut pon dh disengkak peranakan...so urut lagi dgn dua beradik ni, siap tungku, tapi rasa bdn masih xsedap...perut rasa ada angin tersekat, cakap dgn mereka, tp mereka ckp ok, xde masalah...sebenarnya masih tak ok..nak masuk opis semula lepas berpantang, bdn masih skit walaupun hampir tiga bulan berpantang, pergi berbekam, baru ok sikit...

    pasni untuk anak yg lain, kena cari yang lain lagi...lagipun tukang urut dua beradik ni asyik komplen pasal kipas kt umah sy tak berpusing(dah rosak), tpaksa guna kipas stand, pastu komplen kipas syiling yang berhabuk...siap cakap lg, kalo dia, pregnant sarat pon akan bersihkan kipas tu, panjat guna tangga...well, bisnes memberi servis, siap cakap kt tuan umah cmtu...sesuatu yg tak boleh diterima akal...sekian je la amik servis cmtu...

    ReplyDelete
  2. Anonymous... kalau ada terjumpa tukang urut yg best boleh la war2kan..cuma kat area2 bangi ni saya kurang tahu tukang2 urut sini. Ini pun sbb nak cepat n dah x tahan sgt dah dengan badan sendiri...hehe... part yg bersihkn kipas tu saya ada dengar juga.. hehe...

    ReplyDelete

Silalah tinggalkan jejak anda di sini (^_~)

Arigatou gozaimas, minna-san ^_^