Saturday, 30 January 2016

Refresh tahun baru

Assalamualaikum semua... Ya Allah berdebu-debu sudah blog nih.. Pertama skali saya minta maaf sangat2 sebab dah lama x update blog ni. Akibat kekangan masa dan tanggungjawab baru membuatkan saya terpaksa mengalami transisi mengejut juga la. 

Sekarang saya tinggal di Kuala Pilah. Jauh kan? Dulu dok Bangi, sekarang dah jadi orang nogori. Hehe... Atas tuntutan kerja saya ditempatkan di Hospital Tuanku Ampuan Najihah, Kuala Pilah. Memandangkan saya berpindah maka anak2 pn mengikut saya..takkan nak tinggal dengan ayah mereka plak kan? Tak hidup saya tanpa anak2... Ayah mereka plak kadang2 2,3 kali seminggu akan balik ke Kuala Pilah. Kalau dia tak balik, dia akan tinggal di rumah mak dia kat Sentul. 

Mulenye teruk juga saya nak adapt jaga anak2 sorang2... Memang stress dan penat. Tapi nak tak nak saya terpaksa juga. Nak minta transfer masih tak mencukupi syarat yang ditetapkan. Maka saya terpaksa bertahan dulu. 

Dah la kat Pilah ni boleh tahan mahal-mahal juga barang2 dia.. Sewa rumah saja dah rm600 padahal kawasan kampung jer.. Redha saje la.. Kuarters plak keutamaan untuk nurse dan doktor sahaja. Redha lagi... Nasib baik dekat saje dengan hospital dalam 5 minit perjalanan saje.. Pengasuh anak2 lagi 2 orang rm550.. Banyak belanja pula bile duduk Pilah ni... 

Banyak perkara lagi yang saya nak share sebenarnye terutamanya life saya sekarang yang PJJ dengan suami sekarang. Tapi kalau nak kate tu sebenarnye sama ke macam dia pegi outstation hehehe... Bezanya sekarang jaga 2 orang anak yang toddler sorang yg baby sorang... 😂😂😂

Opsss nanti saya sambung lagi yer.. Kbai. 

0 comments:

Post a Comment

Silalah tinggalkan jejak anda di sini (^_~)

Arigatou gozaimas, minna-san ^_^